toonkunstkoor

TOONKUNSTKOOR HOOGEVEEN

Toonkunstkoor Hoogeveen biedt liefhebbers van de klassieke zangkunst in Hoogeveen en omgeving de gelegenheid om grotere werken uit de muziekgeschiedenis in te studeren en uit te voeren. Hiermee wil het koor tevens een bijdrage leveren aan het culturele aanbod op het gebied van klassieke muziek in Hoogeveen.

Het repertoire bestaat uit grotere koorwerken, oratoria, missen enz., die met professionele solisten en orkest worden uitgevoerd. Te denken valt aan de Matthäuspassion en de Johannespassion van J.S. Bach, de Messiah van G.F. Händel, Die Jahreszeiten van J. Haydn, het Requiem van W.A. Mozart, Requiem van G. Fauré, maar ook concerten waar een combinatie van kleinere werken van grote componisten worden uitgevoerd.

Het streven is om minimaal één keer per jaar een groot concert te geven.Daarnaast doet het koor sinds enkele jaren in het najaar een zogenoemd “Paletconcert”. Rondom een thema wordt een concert samengesteld van ongeveer 1 uur, zonder pauze. Het najaar van 2016 was het thema “OPERA” en in 2017 “REQUIEM”.

Toonkunstkoor Hoogeveen is opgericht in december 1938. Het koor bestaat dus in 2018 80 jaar. In december 2013 is het koor ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum onderscheiden met de Koninklijke Erepenning.