De solisten

David van Laar – Altus

David van Laar

Tijdens zijn studie orgel bij Theo Jellema ontdekte de jonge altus David van Laar zijn altstem en zijn liefde voor zingen. Kort daarop startte hij in 2013 zijn studie zang bij Hanneke de Wit aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. In juni 2017 sloot hij zijn bachelor cum laude af. Tijdens zijn studie volgde David ook lessen bij Maarten Engeltjes en bij Michael Chance aan het Koninklijk Conservatorium in den Haag, waarvoor hem door het Prins Claus Conservatorium een beurs werd toegekend. Masterclasses ontving hij van onder anderen Margreet Honig, Nico van der Meel, Marcel Boone, Paul Triepels en Elsina Jansen. Afgelopen december was David altsolist bij het live uitgezonden NPO Radio 4 kerstconcert onder leiding van Klaas Stok, met het Radio Filharmonisch Orkest en Consensus Vocalis.

Als vocaal solist heeft David opgetreden met diverse ensembles en orkesten.

Sinds kort heeft David ook een aanstelling als student-assistent zangdocent aan het Prins Claus Conservatorium. Als organist is hij verbonden aan de Sint Jozefkathedraal in Groningen en speelt hij regelmatig continuo in orkesten als Concerto d’Amsterdam.

Margreet Rietveld - Sopraan

Margreet Rietveld

Sopraan Margreet Rietveld (1988) behaalde in juli 2011 haar bachelor-diploma klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle, als studente van Lodewijk Meeuwsen en Riekje Bakker. Na haar conservatoriumopleiding studeerde ze bij Harry van Berne, Heleen Koele en Frans Fiselier. Momenteel wordt ze gecoacht door Pieter van Breugel.

Margreet was als soliste al te horen in vrijwel alle grote oratoria van Bach (Matthäus- en Johannes-Passion, Weihnachtsoratorium en Hohe Messe), Händel (Messiah, Dixit Dominus), Haydn (Die Schöpfung, Die Jahreszeiten), Brahms (Requiem), Mendelssohn, Schubert, Bruckner, Vivaldi, Mozart (Requiem, mis in c) enzovoorts.

Ze maakt deel uit van diverse professionele ensembles als Kamerkoor Ars Musica o.l.v. Patrick van der Linden, Cappella Amsterdam (Daniël Reuss) en Collegium Vocale Gent (Philippe Herreweghe).

Als soliste nam Margreet deel aan masterclasses van Barbara Hannigan, Meribeth Dayme en Barbara Schlick.

Stefan Kennedy - Tenor

Stevan Kennedy

De Engelse tenor Stefan Kennedy studeerde muziek aan het Clare College in Cambridge, waar hij een koorbeurs volgde. Stefan is momenteel lid van de Dutch National Opera Academy en studeerde onlangs af aan de Royal Academy of Music. Hij studeert bij Don Marrazzo en speelt dit jaar de rol van Male Chorus in Brittens The Rape of Lucretia en Ferrando in Mozarts de Così fan Tutte. Hij maakte zijn debuut bij De Nationale Opera in Macmillan's Clemency in maart 2018.

Aan de Royal Academy of Music was hij een solist voor de RAM/Kohn Foundation Bach Cantata Series. Stefan ontving hierbij de Grabowsky-Connell prijs in 2017 en in 2016 de Sir Thomas Armstrong prijs. In 2017 speelde hij de rol van Acis in Acis & Galatae van Handel onder leiding van Michael Chance in de Duke's Hall en het Grange Festival. In 2016 trad hij op in verschillende producties in Opera Holland Park, en in 2017 met English Voices op het Festival d'Aix-en-Provence.

Hoogtepunten van oratorio-uitvoeringen zijn Bachs John Passion op New College Oxford, Monteverdi’s Vespers in de kathedraal van Ely, Bachs Mattheus Passion in Cambridge, Händels Messiah in St Martin-in-the-Fields en Chester & Chichester kathedralen, Haydns The Creation in de kathedraal van Rouen en Mozarts Requiem in St Martin-in-the-Fields. Stefan is een fervent recitalist en heeft onlangs onder andere Schuberts Die schöne Müllerin, Schumanns Liederkreis Op. 24 en Brittens Winter Words uitgevoerd.

Oliver Pürckhauer

Oliver P├╝rckhauer

Oliver Pürckhauer werd geboren in Stuttgart

Hij begon zijn zangstudie bij de Mexicaanse tenor en zangdocent Armando Mora. Later behaalde hij zijn bachelor en master in Mannheim bij professor Snezana Stamenkovic.

Tijdens zijn studie was hij al actief als oratoriumzanger en zong hij b.v. in de Johannes Passion van Bach de aria’s en de rol van Pilatus, de Petite Messe Solennelle en Missa di Gloria van Rossini, van Gounod de Cecilia Mis en vele andere werken.

In 2015/16 zing Oliver Pürckhauer bij de  Accademia della Scala in Milan en later ook in andere belangrijke theaters zoals “Scala di Milano”, Maggio Musicale in Florijn, Theater Basel, Teatro Comunale in Verona, National theater in Mannheim en Teatro Massimo Bellini in Catania, Sicilë.

Op zijn repertoire staan b.v. de rollen: “Papageno“, “Sarastro“, “Sprecher“ en “zweiter Geharnischter“ in de “Zauberflöte”, “Figaro“ in “Le Nozze di Figaro“ beide van W.A.Mozart  en “Don Basilio“ in “Il Barbiere di Siviglia” van G.Rossini.

Oliver ontving masterclasses van Ulrich Eisenlohr, Peter Stein, Angelika Kirchschlager, Luciana Serra, Luciana D'Intino, Renato Bruson, Marco Gandini, Armando Mora en de  King's Singers.

 

Geoffrey Degives – Tenor

Geoffery Degives

De belgische tenor Geoffrey Degives behaalde zijn Meester in muziek (zang) aan het Koninklijk Conservatorium Brussel en was lid van de Dutch National Opera Academy van Amsterdam.Hij trad op in diverse concertzalen en op verschillende festivals in België, Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Maleisië en de Filippijnen.

Op operatonelen zong hij met verschillende dirigenten en werkte met meerdere regisseurs.

Sinds 2017 werkt hij samen met de Volksopera (Stijn Saveniers) en was hij te zien in verschillende operettes zoals Cox and Box, The Zoo en Le Docteur Miracle.

Naast opera zingt Geoffrey ook liederen.

Hoofdzakelijk actief in oratoria, zong hij o.a. meerdere keren het Requiem van Mozart; The Messiah, Samson, Elias (Mendelssohn) cantates en passies van J.S. Bach (als evangelist en tenor solo).

In maart 2017 was hij finalist op het 25ste Concours International de Chant de Clermont-Ferrand.

Elias Benito Arranz 

Elias Benito

Elias Benito Arranz studeerde aan het prestigieuze Royal Academy of Music en sloot daarna zijn studie af aan La Monnaie – CRME Opera Studio in Brussel bij Mr. José Dam. Hij vertolkte vele rollen in bekende en minder bekende opera’s .

Daarnaast is Elias een veel gevraagd Bachsolist. Hij zong vrijwel alle Bach oratoria onder dirigenten als Trevor Pinnick en Juan José Mena en met verschillende bekende orkesten zoals b.v. de Johannes Passion met Valles Symphony Orchestra, Andorra’s National Chamber Orchestra en Orfeó Català in de Plau de la Música Catalana in Barcelona. Hij zong als solist in concertzalen en festivals in Engeland, belgië, Portugal, USA, Spanje, Frankrijk en Mexico met repertoire van de vroege barok tot wereldpremières nog levende componisten. De 9de Symfonie van Beethoven zong hij in Auditotio Kursaal (San Sébastian) Op zijn repertoirelijst staan ook de Schöpfung van J Haydn, Rossini’s Petite Messe Solennelle, Oratorio de Noël van Saint Seansen van Händel het Dettingen Te Deum en de Messiah.

Elias maakte zijn debuut in het Théatre des Camps Elysées in Parijs met het vertolken van de rol van Lesbo uit Händels opera Agrippina met Ann Hallenberg, Vivica Genaux, Carlos Mena o.l.v. Eduardo López Banzo. Onlangs maakte hij ook zijn debuut in Duitsland als Escamillo in het Prinzregententheater in München. Met een liedrepertoire toerde hij door Mexico met sopraan Ana Schwedhelm en pianist Rubén Fernandez-Aguirre en zong hij liederen van Beethoven met het Trio Arbós op het Festival de Música Sur.