Sallands Bachkoor

Sallands Bachkoor

Vanaf de oprichting in 1979 heeft het Sallands Bachkoor op het gebied van de klassieke koormuziek tot ver buiten Salland een uitstekende reputatie verworven. Als resultaat van jarenlange inspanningen én artistieke visie is een ervaren koor van enthousiaste, veelal geschoolde zangers en zangeressen ontstaan.

In de jaren zeventig werd onder leiding van Klaziene van der Vinne de Mattheus Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd door een projectkoor. Dit leidde uiteindelijk tot de oprichting van het Sallands Bachkoor. Jaarlijks voert dit oratoriumkoor sindsdien als regel één van Bachs passies bevlogen en vakkundig uit. Vanaf 1992 nam Dick Dijk de artistieke leiding over, en de huidige dirigent, Leendert Runia, is vanaf 2003 dirigent van het Sallands Bachkoor.

Naast de muziek van Bach werd het repertoire in de loop der jaren uitgebreid met werken van Britten en Bloch, Puccini en Poulenc, Saint Saëns en Schubert, Dvorak en Duruflé, Beethoven en Brahms, Rutter en Rossini, Mendelssohn en Mozart en vele andere bekende componisten